Ezt olvasta már?

Csökkent az üzemanyagok ára

A Mol Nyrt. bruttó 7 és bruttó 3 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

0

Nekiesett az ellenzék a lakás-takarékpénztárakról szóló javaslatnak

A lakás-takarékpénztárak extraprofitjára hivatkozott a Fidesz felszólalója az állami támogatás kivezetéséről szóló előterjesztés keddi parlamenti vitájában, miközben a Jobbik vezérszónoka hazugságnak minősítette a kormánypártiak állításait.


hirdetés

Fidesz: a pénztárak nem szolgálták kellően a célokat

Manninger Jenő (Fidesz) szerint pártja folyamatosan keresi az otthonteremtés és a gyermekvállalás hatékony ösztönzőit. Ha azonban a baloldalon múlna, ismét eltörölnék azokat, ahogy tették már kormányzásuk alatt - jegyezte meg.

Szólt a kormány otthonteremtési programjának töretlen népszerűségéről, és arról, milyen volumenben hívták már le a családok a csok-ot, amelyet a 2015-ös bevezetésekor a szocialisták életidegennek, realitástól mentesnek neveztek.

A lakás-takarékpénztárak ugyanakkor az elmúlt húsz év tapasztalata alapján nem szolgálták kellően a kívánt célokat, ugyanakkor extraprofithoz juttatták a szolgáltatókat - nyomatékosította.

A már megkötött szerződéseket és az eddigi befizetéseket a módosítás nem érinti - folytatta -, vagyis fokozatosan szűnik meg az állami támogatás.

Jobbik: vérlázító a javaslat

Z. Kárpát Dániel a javaslatot is vérlázítónak nevezte, a kormánypárti indoklásokat azonban felháborítónak. Van az a pénz, amiért képesek ekkorát rúgni magyar fiatalok tízezreibe? - kérdezte. Egyértelműnek nevezte, hogy a lakástakarékok célja nem az új építésű lakások számának jelentős növelése.

Amikor a csokra hivatkoznak, hazudnak - jelentette ki. Hangsúlyozta: az nem váltja ki a lakás-előtakarékosságot, hiszen a csokot zömében azok tudják kihasználni, akik már rendelkeznek 10-20 millió forintos önrésszel.

Szerinte is számos kritika megfogalmazható a lakáspénztárak üzleti módszerei ellen, de ez nem azt jelent, hogy "le kellene dózerolni a rendszert".

Bírálta, hogy a kormányoldal tisztességtelen piaci profitról beszél, miután nyolc éve vannak kormányon. "Ez az önök alkalmatlanságáról árulkodik" - jegyezte meg.

Sérelmezte, hogy a kormánypárti képviselők még arra sem nyitottak, hogy a már szerződéssel rendelkezők meghosszabbíthassák azt, és kétkedésének adott hangot azzal kapcsolatban, valóban képes-e az országos betétbiztosítási alap helyt állni, ha piaci zavar történik.

MSZP: visszavonás után kell újragondolni a kérdést

Varga László (MSZP) szerint a kormányzatnak vissza kellene vonnia a javaslatot, hogy azt követően indulhasson érdemi vita a témáról, ha pedig a kormány kiskapukat lát a rendszerben, akkor azokat megszüntetés helyett be lehet zárni.

Az ellenzéki képviselő szerint elképesztő, hogy egy 1996 óta politikai konszenzus mellett működő rendszert diktátumszerűen, egyik napról a másikra törölne el a kormányzat, hangsúlyozva, hogy a lakáskassza a támogatások legszélesebb körben igénybe vehető, "legsokoldalúbb lába".

Frakciótársa, Bangóné Borbély Ildikó a magánnyugdíj-pénztárak vagyonának "lenyúlásakor" elhangzott érvek visszatéréséről beszélt, az egészségügy állapota és a szegénységtől való félelem mögött napjaink Magyarországának harmadik legnagyobb problémája éppen a lakhatási válság.

A családi otthonteremtési támogatás (csok) kapcsán arról beszélt, hogy ez a megoldást a családok alig 3,2 százaléka tudta igénybe venni, megemlítve, hogy a javaslat elfogadása esetén megszűnne a nyugdíjasok lakásfelújításhoz, -korszerűsítéshez, nyugdíjasházi bérleti jog szerzéséhez nyújtott kedvezmény is.

DK: ostoba, igazságtalan, felháborító az indítvány

A DK vezérszónoka szerint gazdasági szempontból ostobaság, társadalmi tekintetben mélyen igazságtalan, üzleti értelemben pedig felháborító és korrupt a kezdeményezés, amely a kormánypártok szokása szerint a legkiszolgáltatottabbaktól venne el pénzt.

Arató Gergely az egészségügy és a felsőoktatás fizetőssé tételével, a cafeteria megszüntetésével, a szociális támogatások megnyirbálásával egy kategóriába sorolta a tervezett intézkedést.

Felvetette, hogy a kormány az uniós pénzek elapadása és a világgazdaság "döccenése" miatt kieső forrásokat próbálja így előteremteni a kormányzat, miközben a hozzá közel állókhoz irányítaná át ezeket a megtakarításokat.

A politikus hangsúlyozta: a lakáskassza a csak kis összeget megtakarítani tudókat is segítette, valamint fontos szerepe volt a fiatalok takarékosságra nevelésében is.

LMP: a kormány szembemegy a társadalommal

Csárdi Antal, az LMP vezérszónoka hangsúlyozta: kétharmados többség birtokában ezt a szabályozást is kijavíthatná a kormányzat, ahogyan tette azt a hitelezési feltételek szigorítása vagy a készpénzfelvétel szabályainak módosítása során.

A lakhatási válság tovább növekedéséről beszélve kifogásolta, hogy a jövő évi költségvetés tárgyalásakor a kormányoldal lesöpörte pártja bérlakás-alapra vonatkozó javaslatát.

Elfogadhatatlannak nevezve az öngondoskodásba vetett bizalom tönkretételét, a lehetőségek csökkentését, miközben napjainkban Budapesten egy átlagfizetés 60 százalékát teszi ki egy átlagos albérlet díja.

Kitért arra is: ha elvonják a lakástakarék lehetőségét a társasházaktól, azok háromnegyede nem tud majd felújításba kezdeni, ami tovább rontja a hazai lakásállomány állapotát.

A képviselő szerint az intézkedés célja egyértelműen a "lakáslottó" népszerűsítése, illetve az, hogy "eltakarítsák" annak konkurenciáját.
hírek innen, onnan

Mi történt vele? Ezért tűnt el sokáig a Carbonfools egykori frontemebere - videó

A Carbonfools egykori énekese elárulta, miért volt ennyire eltűnve az utóbbi években, és hogy mi foglalkoztatta őt ebben az időszakban.

Szijjártó: Magyarország támogatja az európai védelem megerősítését

Magyarország támogatja az európai védelem megerősítését és sürgeti, hogy a kontinens tegyen többet a saját védelme érdekében...

Már az EU-nál van az olasz költségvetés

Az Európai Bizottság megkapta határidőig a módosított jövő évi olasz költségvetési tervezetet, amelyet értékelni fog november 21-én...

Láttad már Dwayne Johnson gyerekeit?

Dwayne Johnson remek színész, emellett három lány büszke édesapja. Legidősebb lánya Dany Garcia filmproducertől született. A két...

Kitálalt a volt barátnő: Porig alázta Jason Stathamet

A híres modell, Kelly Brook megdöbbentő kijelentést tett nemrég, amivel igencsak lejáratta volt párját, Jason Stathamet. Kínos...

Kiderült mikor kezdik vetíteni a Trónok harca utolsó évadát

Hat részen keresztül izgulhatunk, hogy hogyan végződik a történet.

Csütörtöktől játsszák a mozikban a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs akcióthrillert

A picassósan elrajzolt figurájú hősök története a 4K felbontású filmen nagyszerű audiovizuális kalandot nyújt a számtalan filmes,...

Kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat Sopronban, Gyórón és Rábacsécsényben is egy éjszaka alatt

Mindhárom eset rávilágít arra, hogy mennyire fontos a kémények időszakos ellenőrzése.

A jobbikos Staudt Gábor arannyal üzletelő bűnszervezet tagja? Nyomoznak

A csoport több mint két és fél milliárd forinttal károsíthatta meg a lengyel államot. Magyarországra értek az ügy szálai

Megölték egy Fülöp-szigeteki város alpolgármesterét

A rajtaütésben súlyosan megsebesített Alfred Concepciont és biztonsági tanácsadóját, Michael Ulepet is.

0

Sport

Megszólalt a mérkőzés közben elhunyt csornai focista menyasszonya

Megszólalt Sipőcz Tamás, a csornai futballpályán elhunyt sportoló párja, Nemes Mónika és exkluzív interjút adott.

Eldőlt, ki lesz az Eb-n a női kéziválogatott csapatkapitánya

Görbicz Anita visszavonult a nemzeti csapattól, míg Tomori Zsuzsa sérült.

2021-ig írt alá a Real Madrid új edzője

Mostantól hivatalosan is Santiago Solari irányítja a csapatot.

Nővérek, orvosok csapata vigyáz rá: óriási pénzeket öl a családja Michael Schumacher gyógykezelésébe

Gland Elképesztő pénzeket emészthet fel Michael Schumacher gyógykezelése.

Megszületett az első gól a MOL Vidi új stadionjában

U15-ös tornával tesztelték az új arénát Székesfehérváron.

A  Liverpool focistája fogadási botrányba keveredett, Solari aláírt 2021-ig

Ibrát díjazták az MLS-ben, Federer és Anderson is nyert Londonban. Ez történt kedden.

Cristiano Ronaldo már megint olyat művelt, amiért korábban is többször kiröhögték - Ezt nézze.

Torino Úgy tűnik, Cristiano Ronaldo (33) hiúsága tényleg nem ismer határokat! Az olasz Juventus focicsapatának portugál csillaga rengeteget foglalkozik a külsejével, saját fodrásza van, a legdivatosabb ruhákat és ékszereket hordja. Emellett a legmenőbb autókkal furikázik.

Megvan női kéziseink Eb-re készülő, 18 fős kerete

A BL-címvédő Győrből csak egy játékos került be a magyar válogatottba.

Meztelen focista jelent meg Cristiano Ronaldo mögött

Az olasz válogatott játékosa akaratán kívül villantott egyet.

Federer legyőzte Thiemet, megmutatta, hogy nem játszhat két bűnrossz meccset egymás után

A Hewitt-csoportban még bármi lehet. A csütörtöki játéknap dönt a továbbjutásról.

Különös: első fokon még 7 évre ítélték, most viszont felmentették a román labdarúgóliga volt elnökét

Felmentette jogerősen kedden a bukaresti táblabíróság Dumitru Dragomirt, a román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) volt elnökét, akit első fokon még hét év szabadságvesztésre ítéltek egy korrupciós perben.

Megszólaltatták a bírót, aki megrúgott, majd kiállított egy játékost

Csúnyán ért véget Tony Chapron hosszú pályafutása.

0

Bulvár

Visszatér a politikába Orbán egyik nagy ellensége

Próbára lesz téve a dwa bratanki.

Öngyilkos lett a divat nagyasszonya, Rotschild Klára

Európa-szerte ismert divatdiktátor volt, aki a kor szinte minden ismert emberének tervezett ruhát, és nem mellesleg kitűnő üzletasszony is volt. A mesterséget  az anyatejjel szívta magába, ahogy ő mesélte, a szabászasztalon született. Bár évekig mellőzték, végül mégis diadalmasan visszatért a divatvilág élére, majd pokoli kínok között lett öngyilkos.

Padlóra került Vajna Timi

Lehet, hogy eddig bírta a negatív kommenteket Vajna Timi vajon fel tud még innen állni?

A mutogatós néni újra az utcán: és villan is a cici

Hogy, hogy nem, már megint telibe látszik minden

Egy elveszett világra bukkantak az Antarktisz alatt

Már évtizedek óta téma a tudományos világban az, hogy bár a Pangea darabokra tört nagyjából 180 millió év alatt, a ma ismert földrészek együttese közel sem adja ki az ősi szuperkontinens területét.

Egy haltól terhes a 17 éves lány.

Kimberley 17 éves Fülöp-szigeteki lány, aki Manait szigetén él és egy haltól esett teherbe.

A meteorológusok már tudják, hogy lesz-e idén fehér karácsony

Már alig több mint egy hónap van hátra karácsonyig, így sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon idén lesz-e fehér karácsony. Az időjósok megpróbálnak választ adni a kérdésre.

blogmorzsák

Az örökbefogás kevésbé ismert oldala

Miért várnak egyesek hosszú éveket, míg mások egészen hamar jutnak kisbabához? Miért adja vissza egy örökbefogadó szülő a gyereket? Mit csináljunk, ha a gyerek fel akarja keresni a szülőanyját?

Egy nagykörúti luxushotelben rejtőzik a menekülő volt macedón miniszterelnök?

A B1 blog információi szerint igazi luxusmenekült Orbán Viktor barátja.

Tanuld meg végre, milyen kaják illenek a legjobb vörösborokhoz

Mit mihez: bomba párosítások a bordói borokhoz - #BordóiNovember.

Taníts politikust facebookozni!

„Hivatalba lépésem első negyedévében már elég fontos platform volt a Facebook a magyar üzleti érában.“

Ukrán gyerekek Kalasnyikovval

Sokkoló beszámoló látott napvilágot egy ukrajnai nyári táborról, ahol 8-12 év közötti gyerekek vettek részt alapozó kiképzésen.

Németh Szilárd, tényleg ilyen ruhában kell koszorúzni?

Lenne sivalkodás, ha ilyet egy ellenzéki mert volna csinálni.

Időutazás a csomag­küldő Keravilltól a Merkúr szalonokig

Élménybeszámoló a szocialista retró világából űrutazó tv-macival és a gyújtás­kapcsolós sztorikról híres, pöfögő Trabantokkal.

A szép bőr itt kezdődik

Könnyen lehet, hogy azért vannak bőrproblémáid, mert nem megfelelően tisztítod az arcodat. Mutatjuk, hogy csináld!

Hogy megértsd miért nem lesz nyugdíjad!

A következő évtizedek egyik legégetőbb társadalmi problémáját a nyugdíjak helyzete fogja kirobbantani.

4 bőrdzseki, ami nem hiányozhat a szekrényedből

Íme négy alapmodell ebből az emblematikus dzsekiből, amit érdemes a szekrényedben tartani.

Komoly földrengést jósolnak Kárpátalján

Az elkövetkező 10-20 évben erős földrengésre kell számítani Kárpátalján, amely komoly károkat okoz majd a megyében.

Amerika nincs válságban

ANational Review szerzője az amerikai időközi választások alkalmából mond ítéletet a politikai élet állapotáról.

0